Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Rekor! Meme Coinler Blockchain Dünyasını Ele Geçiriyor

Bitcoin'in (BTC) duraklayan yükselişinden etkilenmeyen meme coin sezonu ilerlemeye devam ediyor. Crypto Coryo takma adlı analiste göre, veri takip web sitesi CoinMarketCap, Nisan ayında rekor sayıda 138 meme coini listeledi ve bu, Nisan 2023'teki sadece 18'lik sayıdaki parabolic artışı uzattı. Crypto Coryo, CoinMarketCap'ın tüm tokenlerin sadece %10'unu listelediği bildirildiğinden dolayı sayı çok daha yüksek olabilir dedi.

Bu etkileyici bir başarı, çünkü meme coinler genellikle faydadan veya gerçek kullanım durumundan yoksun oldukları için eleştiriliyor ve saf spekülasyonun bir temsilcisi olarak görülüyor.

Aynı zamanda popüler bazı meme coinlerine ev sahipliği yapan lider akıllı sözleşme blockchaini Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin bir blog yazısında."Prensip olarak, insanlar meme coinlerine şu nedenlerle katılıyorlar: değerleri artabilir, demokratik ve herkesin katılımına açıklar ve eğlenceliler," diye yazdı,

Kripto para borsası BitMEX'in kurucu ortağı ve eski CEO'su ve Maelstrom'un yatırım danışmanı Arthur Hayes, meme coinlerini blockchain ekosisteminin büyümesinin bir itici gücü olarak daha derinlemesine anlamayı savunuyor.

Hayes, 30 Mart'ta Real Vision ile yaptığı röportajda, "Bunları aptalca ve değersiz şeyler olarak küçümseyebilirsiniz, ancak alana dikkat çeker ve daha fazla mühendis getirirse, zincirin kendisi için olumlu bir değerdir" dedi.

Programlanabilir blockchain Solana, geçen yılın sonlarından bu yana rakibi Ethereum'dan daha ucuz ve daha hızlı olduğu için bu tokenlerin yeni yuvası haline geldi. İlk çeyrekte, meme çılgınlığı Solana'da rekor ağ aktivitesine yol açarak SOL'un fiyatını Kasım 2021'den bu yana ilk kez 200 doların üzerine çıkardı.

"Yüksek gas ücretleri nedeniyle, degen aktivitesi Ethereum'dan kısmen uzaklaştı. Bunu Solana'daki Bonk ve Base'deki Kel'de gördük. Ancak şimdi Solana, meme coinleri yuvası" diye kaydetti Crypto Coryo.

Bitcoin'in son durgun fiyat hareketi, yatırımcıları popüler bir meme token'ı olan pepe (PEPE) peşinde koşturuyor. Token, yedi günde neredeyse %17 yükselerek, CoinMarketCap'ın listesinde dokuzuncu en iyi performans gösteren kripto para birimi oldu.

Ayrıca, Paris merkezli Kaiko tarafından takip edilen verilere göre, ikinci en yüksek sürekli vadeli teminatlar açık faiz (OI) - piyasa değeri oranına sahip. Bir diğer meme coini olan Dogifwhat (WIF), en yüksek OI-piyasa değeri oranına sahip.

Kaiko haftalık haber bülteninde, "Pepe (PEPE) ve Dogwifhat (WIF), diğer altcoinlere göre iki kat daha fazla oran sergiliyor. Daha yüksek bir oran, bir varlık için türev pazarı konumlandırmanın piyasa değerine kıyasla büyük olduğunu, bu tokenler için fiyat keşfinin sürekli vadeli piyasalarda daha yoğunlaşmasına neden olduğunu gösteriyor." dedi.

Açık pozisyonun notional değeri, aktif veya açık vadeli işlem sözleşmelerinin sayısına bağlı olarak bloke edilen dolar değerini ifade eder.

Alakalı Gönderiler

Memecoin Balonu Sönüyor mu?

Memecoin'ler son zamanlarda Bitcoin'in gerisinde kalarak yatırımcıların ilgisini kaybetmeye başladı. Bu durum, Bitcoin'in yarılanma olayı sonrası toparlanmasının da etkisiyle memec

Devamını Oku
0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin