Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Solana ve Ethereum’da Yeni Memecoin Dalgası: Neiro’nun Yükselişi

Hafta sonu, Dogecoin'e ilham veren köpeğin sahibi yeni bir yavru köpekle karşılaştıktan sonra Solana ve Ethereum ağlarında yeni bir memecoin sınıfı doğdu .

Kabosu'nun sahibi, resmi olarak böyle tokenlardan uzak durduğunu açıklamış olmasına rağmen Pazar günü yeni Shiba Inu köpeği Neiro'yu duyurduğunda neyle karşılaşacağını bilmiyordu.

Kabosu, Dogecoin (DOGE) memecoin’ine ilham veren ve ardından Shiba Inu (SHIB), Floki (FLOKI) gibi diğerlerini de içeren 37 milyar dolarlık köpek temalı memecoin sektörünü doğuran köpek fotoğrafının sahibi olarak biliniyor. Kabosu, Mayıs ayında 17 yaşında vefat etti ve geride bir heykel ve 18 milyar dolarlık bir memecoin bıraktı.

Kabosumama, Dogecoin'e ilham veren popüler Shiba Inu köpeğinin sahibi, geçen hafta on yaşında bir Shiba Inu köpeği olan Neiro'yu evlat edindi ve onu “yeni aile üyesi” olarak nitelendirdi.

Bu duyuruya yapılan ilk yanıtlar, yeni evcil hayvan için destekle doluydu, ancak kısa süre sonra Neiro’nun beğenilerini kullanarak Solana üzerinde token’lar başlatan kişiler tarafından NEIRO token’ları için bir tanıtım festivali haline geldi.

Solana token üreticisi Pump Fun üzerinde yüzlerce Neiro veya Neiro temalı token yayımlandı ve bunlardan biri hızla on milyonlarca dolarlık bir piyasa değeri kazandı. Daha sonra bazı trader’lar, 100 milyon dolarlık piyasa değeri olan token'ın en popüler olanı olduğunu fark ederken, diğerinin aslında ilk var olan token olduğunu keşfetti ve bu da dinamikleri değiştirdi ve kısa bir satış dalgasına neden oldu.

Bu keşif, trader’ların hızla her iki token'a da sermaye ayırmasına veya işlem yapmasına neden oldu ve sonuçta Neiro temalı iki Solana token’ı ortaya çıktı—ikisi toplamda 340 milyon dolarlık bir işlem hacmi topladı.

Bu durum, Solana’yı Pazartesi günü toplam blok zincir aktivitelerinde öne çıkardı ve on-chain hacimlerinin, genellikle lider olan Ethereum’u geçtiği görüldü. DefiLlama verilerine göre, Solana Pazar ve Pazartesi günlerinde her biri 1,8 milyar dolarlık işlem hacmi topladı, oysa Ethereum’un işlem hacmi 1 milyar doların altında kaldı.

Bu nedenle, daha popüler olarak kabul edilen NEIRO token’ının fiyat pompası, kurucusuna en az 5,4 milyon dolar kâr sağladı, on-chain analiz aracı Bubblemaps bir X gönderisinde belirtti.

Kurucu, token canlıya geçtikten kısa süre sonra büyük bir kısmını birkaç cüzdan kullanarak satın aldı ve token viral hale geldikçe sattı. Her iki NEIRO token'ı da Salı günü itibarıyla aktif bir şekilde işlem görmektedir ve borsa listelerinde yer almaktadır. Her topluluk kendini gerçek olarak nitelendiriyor ve Dogecoin’in başarısını tekrarlamayı hedefliyor.

Neiro'nun sahibi Kabosumama'ya göre, tokenların hiçbiri meşru değil.

“Kabosu ve Neiro ile ilgili birçok token görüyorum. Netleştirmek gerekirse, ownthedog $dog dışında hiçbir kripto projeyi desteklemiyorum çünkü onlar orijinal Doge fotoğrafını ve IP'sini sahipleniyorlar,” dedi bir X gönderisinde. “Onlar her gün sadece iyilik yapmak, hayır işlerine ve Doge kültürüne odaklanmak için taahhütte bulunuyorlar.”

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin