Giriş Yap
üye Ol

Loading...

SRM Tokenı Davası: Jump Trading 264 Milyon Dolar Tazminat Talep Ediyor

Jump Trading'in yan kuruluşu Tai Mo Shan, Alameda Research tarafından kendilerine teslim edilmeyen 800 milyon Serum (SRM) tokenı nedeniyle yaklaşık 264 milyon dolar tazminat talep ediyor. Bu talep, protokolün mevcut piyasa değerinden bile fazla.

FTX iflasıyla kurulan borç tasfiye masası, Jump Trading'in yan kuruluşu Tai Mo Shan'ın iddiasına karşı çıkıyor. Tai Mo Shan, Alameda'nın kendilerine 800 milyon SRM tokenı teslim etmediğini ve 264 milyon dolar tazminat istediğini belirtirken, Alameda ise kredi anlaşmasının başlamadığı gerekçesiyle bu iddianın geçersiz olduğunu savunuyor.

SRM, merkeziyetsiz borsa (DEX) Serum'un yerel tokenıydı. Jump Trading, 2020 sonbaharında Serum'a önemli bir yatırım yaptığını ve piyasa yapıcı hizmetleri sağlayacağını duyurdu.

Kasım 2022'de FTX iflas ettikten sonra DEX de çöktü. İç kaynaklar, emirlerin FTX'ten gelmesi nedeniyle borsanın yalnızca isim olarak merkeziyetsiz olduğunu belirttiler.

Piyasa verileri, talep edilen 800 milyon SRM tokenının, dolaşımda olan yaklaşık 1 milyar SRM'in %80'ine ve mevcut dolaşımdaki 372,7 milyonluk arzın tamamından fazlasına tekabül ettiğini gösteriyor.

Tokenın maksimum arzının 10,1 milyar token olması planlanıyordu ancak 2022'deki çöküş nedeniyle bu plan askıya alındı.

Jump Trading, mahkeme belgelerinde, seçenek modelini temel alarak FTX-Alameda borç tasfiye masasının kendilerine 264 milyon dolardan fazla tazminat borçlu olduğunu savunuyor.

Seçenek modeli, iflas başvuru tarihi itibariyle SRM'nin piyasa fiyatını, geri ödeme opsiyon fiyatını, SRM'nin örtülü oynaklığını ve kredi faiz oranını gibi çeşitli faktörleri kullanıyor.

SRM, bir zamanlar Sam Bankman-Fried'ın eski FTX-Alameda ve ortakları tarafından desteklenen coin topluluğunun parlayan yıldızlarından biriydi.SRM Eylül 2021'de 12,50 doların biraz üzerinde zirveye ulaştı ve 1,2 milyar dolarlık işlem hacmi kaydetti.

"Going Infinite" adlı kitaba göre, 2021'deki bu neredeyse emsalsiz yükseliş borsa çalışanlarını milyoner yaptı. Ancak bu durum sonunda Bankman-Fried'ı rahatsız etti. Çünkü yeni zenginleşen bu çalışanların uzun çalışma saatlerine ilgi duymadıklarından endişeleniyordu.

Piyasa verileri şu anda SRM'nin yaklaşık 3 sent değerinde olduğunu gösteriyor.

FTX-Alameda borç tasfiye masası mahkeme belgelerinde, Alameda belirtilen şekilde SRM tokenlarını teslim etmediği için kredi anlaşmasının asla yerine getirilmediğini savunuyor.

FTX-Alameda borç tasfiye masası avukatları, "Alameda'nın Borç Verme Onayı ile öngörülen kripto parayı Ana Kredi Anlaşmasına göre Tai Mo Shan'a teslim etmediği tartışmasızdır. Bu nedenle kredi başlamamıştır." diye yazıyor. "Ana Kredi Anlaşması, bir kredi başlamadığında Tai Mo Shan'a tek bir çözüm yolu sunuyor: İlgili Borç Verme Onayını iptal etmek."

Borç masası, Jump tarafından sunulan değerleme miktarına itiraz ederek, Tai Mo Shan'ın zarar hesaplamasının "tamamen desteklenmeyen" ve kusurlu bir "seçenek modeline" dayalı olduğunu, ancak bunu destekleyen bir açıklama veya belge sunmadığını belirtiyor.

FTX borç masası avukatları ayrıca Tai Mo Shan'ın dolandırıcı transferlere karışmış olabileceğini de iddia ediyor.

Mahkeme dosyalarında, "Burada belirtilen nedenlerden ve daha fazla keşfin ardından, Tai Mo Shan, borçlulara dolandırıcı transferlerden dolayı sorumlu olabilir." ifadesi yer alıyor. "Borçlular, Tai Mo Shan'ın burada bahsedilen sözde kredi de dahil olmak üzere bazı yapıcı olmayan transferlerin alıcısı olabileceğini düşünüyor."

Avukatlar ayrıca, Ana Kredi Anlaşması ve Borç Verme Onayı'nın, Tai Mo Shan'ın herhangi bir ücret veya faiz ödemeden 800 milyon SRM tokenı alacağını belirttiğini ve bunun şüpheli olduğunu savunuyor.

"Tai Mo Shan tarafından iddia edilen kredi karşılığında verilen herhangi bir teminat veya karşılık miktarını belirleyen herhangi bir sözleşme hükmü yoktur." diye yazıyorlar.

Bu dava, FTX'ün çöküşünün yankılarını ve kripto para piyasasındaki karmaşık ilişkileri vurgulamaktadır. Mahkemenin önümüzdeki dönemde nasıl karar vereceği ve bu kararın kripto para piyasasını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin