Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Web3'ün Parçalanmış Dünyasına Yönelik Çözüm: CryptoSlam’ın SlamNet Projesi

CryptoSlam kurucusu ve CEO'su Randy Wasinger, Web3'ün geliştiriciler ve kullanıcılar için çok parçalı hale geldiğini düşünüyor ve bu sorunu yeni bir platformla çözmeyi planlıyor. Web3 ekosistemi parçalı kalırken, sektör liderleri arasında yeni bir iş birliği bu sorunu çözmeyi ve kripto alanındaki mevcut altyapıyı geliştirmeyi amaçlıyor.

22 Temmuz'da, Web3 veri sağlayıcısı CryptoSlam, Animoca Brands ve diğer katkı sağlayıcılarla iş birliği içinde olan bir proje olan SlamNet’i duyurdu. Bu iş birliği, NFT içgörü platformu Animoca Brands ve diğer katkı sağlayıcılarla birlikte gerçekleştirilecek ve diğer katkı sağlayıcılar daha sonra açıklanacak.

Cointelegraph ile yaptığı röportajda, CryptoSlam kurucusu ve CEO'su Randy Wasinger, platformun vizyonunu ve "sektörü bir araya getirmeyi" nasıl amaçladığını tartıştı. Wasinger, kripto alanının giderek daha fazla parçalandığını savundu.

Yöneticinin belirttiğine göre, internetin ilk günlerinde, inşaatçılar için bir web sitesi oluşturma gibi bir "fırsatlar dünyası" vardı ve bu anında dünya genelinde erişilebilir hale geliyordu.

Ancak Wasinger, Web3 için durumun böyle olmadığını düşünüyor. Yöneticinin söylediğine göre, farklı platformlar arasında seçim yapmak zorunda kalıyorlar ve bunu yaptıklarında, kendilerini diğer ekosistemlerin kullanıcılarından "izole" etmiş oluyorlar. Wasinger şöyle açıkladı:

“Eğer Solana, Polygon, Cardano veya Flow’yu seçerseniz, kendinizi anında bir kullanıcı alt kümesinden izole etmiş oluyorsunuz ve bu, geliştiricilerin internet patladığında koymak zorunda kalmadığı teknolojiler ve ekosistemler üzerine bir bahis yapmanızı gerektiriyor.”

Yönetici, durumun kullanıcılar için de aynı olduğunu öne sürdü. Wasinger, Web3’e bir platform aracılığıyla dahil olan kullanıcıların, daha geniş Web3 dünyasına adım atmak istediklerinde “yeni bir şey öğrenmek zorunda kalacaklarını” söyledi.

Wasinger, bu sürtüşmenin insanların Web3'ü benimsemelerini engellediğini düşünüyor. “Bunlar, doksanların sonları ve iki binlerin başında yaşamadığımız engellerdi ve bu yüzden Web1 çok daha başarılı oldu. Bu engelleri kaldırabilirsek, bunun ana akım benimseme için anahtar olduğunu düşünüyorum,” diye ekledi.

CryptoSlam kurucusu, SlamNet ile amaçlarının ekosistemi daha da parçalamak değil, bir araya getirmek olduğunu söyledi. Şöyle açıkladı:

“Yeni bir ekosistem başlatıyoruz, ama yaptığımız şey, endüstriyi daha da parçalamak yerine, endüstriyi bir araya getirmek. Veriyi Web3’ün yakıtı olarak adlandırıyoruz. Bu veriyi alıyoruz ve geliştiricilerin ve son kullanıcıların erişebilmesi için kamuya kolayca erişilebilir hale getiriyoruz.”

Yönetici, bu “basit, parçalanmamış deneyimin” SlamNet için vizyonları olduğunu belirtti. Wasinger’a göre, SlamNet ekosistemi, farklı platformları bir araya getirmeyi, bir topluluk tarafından sahip olunan ve endüstri tarafından sahip olunan bir veri platformu aracılığıyla sağlamayı amaçlıyor.

Wasinger ayrıca, diğer Web3 ekosistemleriyle rekabet etmeye çalışmadıklarını, mevcut platformları tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

“Biz, öte yandan, bununla tamamlayıcı olacağız çünkü bu bir uygulama veya uygulama etrafında inşa edilmiş bir topluluk değil, başkalarının üzerine uygulamalar inşa edebileceği bir ekosistemdir,” diye ekledi.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin