Giriş Yap
üye Ol

Loading...

WoW ve Tezos: Web3'te Kadınların Geleceği Nasıl Olacak?

WoW, Tezos'un desteğiyle daha fazla kadına ulaşarak onları birbirine bağlamak ve güçlendirmek istiyor. Blockchain sektörünün önemli isimlerinden biri ve Tezos'un kurucu ortaklarından Kathleen Breitman, "WoW, web3'te küresel çapta kadınlar için önemli bir etki yarattı. Tezos'un gelişmiş teknolojisi, sektör uzmanlığı ve geniş ağı, WoW'un etkisini yeni bir büyüme çağına taşıyabilir" diyor.

WoW ve Tezos'a göre, kadınlar Web3 sektöründe yeterince temsil edilmiyor. Bu durum, yatırım farkı ile daha da açılıyor. Erkek liderliğindeki girişimler, dört kat daha fazla yatırım alıyor. Bu, kadınların fon bulma, tanınma ve destek görme konusundaki devam eden zorluklarının bir kanıtı.

Boston Consulting Group verilerine göre, kripto para birimi sahiplerinin %37'sini kadınlar oluşturuyor ancak web3 işgücünün yalnızca %27'sini ve girişim kurucu ekiplerinin %13'ünü kadınlar oluşturuyor.

World of Women COO'su Shannon Snow, "Web3'te olduğu gibi tarihsel olarak teknoloji ve finans sektörlerinde de kadınlar yeterince temsil edilmiyor ve yeterince destek görmüyor. Ancak kadınların katkıları ve potansiyeli çok büyük. WoW, Web3'ün ötesinde kadınların kolektif gücünü birleştirmeyi ve sanat, teknoloji ve kültürün ön saflarında daha fazla etki yaratmaları için fırsatlar sunmayı hedefliyor" diye ekliyor Snow.

Web3'te kadınları destekleyen daha fazla girişim ortaya çıkıyor. Ocak ayında kripto para borsası Bitget, kadın liderliğindeki işletmeleri desteklemeyi amaçlayan "Blockchain4Her" adlı yeni bir girişim başlattı.

Blockchain4Her, özellikle kadın girişimciler için tasarlanmış kuluçka programları başlattı. Bu programların içinde, blockchain sektöründeki kadın liderliğindeki girişimleri destekleyecek 10 milyon dolarlık bir fon da bulunuyor. Bitget ayrıca, 2022 ve 2023 arasındaki blockchain fonlaması üzerine bir rapor yayınlayarak mevcut VC ekosistemindeki cinsiyet eşitsizlikleri de dahil olmak üzere en son trendleri vurguladı.

Borsa Ocak ayı basın açıklamasında, Ocak 2022'den 2023'ün 3. çeyreğine kadar blockchain girişimlerinin 27,85 milyar dolar yatırım aldığını ve bu dönemde her çeyrekte yatırım miktarının %70 oranında düştüğünü açıkladı.

Genel olarak, durgun piyasa nedeniyle 2022 yılında fonlama %61,6 oranında düştü ve çeyrek başına en düşük rakam 1,97 milyar dolar olarak gerçekleşti, bu da 2022 başlarından %29 düşüş anlamına geliyor. Girişimler 27,85 milyar dolar yatırım çekerken, piyasadaki genel önyargı nedeniyle kadın liderliğindeki Web3 firmaları sadece 1,77 milyar dolar yatırım alabildi.

Bu cinsiyet önyargısı, kadınlar için fırsatları azaltıyor ve geleneksel finans alanlarında kadınlarla ilgili alanlara kripto para biriminin daha geniş bir şekilde benimsenmesini etkiliyor. Kripto para piyasasında çeşitlilik, yenilikçiliği, dayanıklılığı ve daha geniş bir benimsenmeyi teşvik ederek farklı bakış açıları, yetenekler ve deneyimler sunması nedeniyle önemlidir.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin