Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Gerçek Dünya Varlıkları: Kinto'nun Tokenleştirme Vizyonu ve Geleceği

Gerçek dünya varlıkları, her şeyi tokenleştirebilir, veya en azından Kinto böyle düşünüyor.

Trendy kelimeler ve kripto genellikle el ele gider, özellikle kripto piyasa döngülerinin döngüsel doğası göz önüne alındığında. Bir mali çeyrekte popüler olan bir kavram, bir sonraki çeyrekte tamamen modası geçmiş bir kavram haline gelebilir.

Müzik NFT'leri, Bitcoin Ordinals veya blokzincir tabanlı oyunlar gibi bazı harika örnekler var. Liste uzayıp gidiyor ve ürün-pazar uyumunu sağlamanın kripto dünyasında, yeni teknolojiler üzerine odaklanmış herhangi bir sektörde olduğu kadar zor olduğu açık.

Bu piyasa döngüsünün trendy kelimelerinden biri gerçek dünya varlıkları (RWAs) olsa da, somut varlıkları tokenleştirme kavramı yıllardır var. Bu uygulama, 2022'den bu yana merkeziyetsiz finans içinde yaygın olarak kullanılmakta. Hatta gelecekte her şeyin tokenleştirileceğini ve RWAs'ın finansı devrim niteliğinde değiştireceğini düşünenler var.

Kinto'nun kurucu ortağı ve CEO'su Ramon Recuero'ya göre, tokenleştirilmiş gerçek dünya varlıkları, varlık sahiplerinin aksi takdirde erişmesi zor olan likiditeyi açığa çıkarmasına olanak tanıyan alıcılar ve satıcılar arasında giderek daha gerekli bir köprü işlevi görüyor.

Recuero, değerli bir beyzbol kartı koleksiyoneri örneğini verdi. “Likidite bulmak gerçekten zor olacak. Alıcı bulmak gerçekten zor olacak,” dedi Recuero. “Ve sonra onlara güvenmeniz gerekiyor. Bir escrow hizmeti kiralamanız veya büyük bir ücret talep eden bazı yazılım hizmeti platformlarını kullanmanız gerekiyor, %5 ila %10.”

Blokzincir teknolojisi bu soruna bir çözüm sunuyor:

“Blokzincir, her şeyi bir piyasaya, verimli bir piyasaya dönüştürmemizi sağladı. Bu nedenle, likiditeyi oldukça yoğunlaştırabilecek ve tüm bu pazarları hem satıcılar hem de alıcılar için çok daha verimli hale getirecek.”

RWAs'ın “çok trilyon dolarlık bir fırsatı” temsil edip edemeyeceği sorulduğunda, Recuero bu sonuçların “ekstrapolasyonunun zor olduğunu” açıkladı çünkü “üstel benimseme” tahmin edilemez ve zaman alır. “Bu şeyler doğrusal değil,” paylaştı.

“Örneğin, 500 milyar dolara sahibiz. Sekiz yıl sürdü. Yani, 10 yıl içinde 5 trilyon dolara ulaşacağız.” Toplam değer birkaç yıl boyunca dalgalanacak, “bir yıl içinde, 650 [milyon] dolardan 3, 4 trilyon dolara çıkacak. Çünkü bu ağlar üstel benimseme ile çalışıyor.”

RWAs'ın mevcut boğa piyasası döngüsünün sonunda kaybolacak bir başka trendy kelime olup olmadığına ilişkin önceki bir soruya dönerek, Recuero, “Varlığa bağlı” olduğunu savundu.

ABD Hazine bonoları örneğini verdi ve “ABD Hazine bonoları Bitcoin ile ilişkilendirilmiş değil. Bu nedenle, bu varlık ayı piyasalarında gerçekten iyi performans gösterecek. Örneğin, size bu tür bir getiri sağlayan ABD Hazine bonoları veya stablecoinlerin bir kombinasyonunu elde etmek mantıklı olur.”

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin