Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Memecoin Ticaretiyle Milyoner Olmak Mümkün mü? 1DOL Örneği

Bir kripto para yatırımcısı, Solana token'larını kullanarak sadece sekiz saat içinde 2.275 doları 2.26 milyon dolara dönüştürdü.

Lookonchain'in 19 Mayıs tarihli gönderisine göre, "sundayfunday.sol" kullanıcı adına sahip yatırımcının cüzdanı, yeni piyasaya sürülen 1DOL isimli meme coine yatırdığı 13 Solana token'ı ile 993x'ten fazla kazanç elde etti. Gönderi şöyleydi: "8 saat önce 242M #1DOL token'ı satın almak için 13 SOL (2.275 dolar) harcadı ve şu anda bu token'lar 2.26 milyon dolar değerinde!"

Bitcoin halvinginden bu yana Dogwifhat (WIF) ve Pepe gibi memecoin'ler ilgi odağı haline geldi. Herhangi bir kullanım alanına sahip olmamalarına rağmen, memecoin'ler genellikle milyarlarca dolarlık değerlemeye ulaşarak bazı yatırımcıları milyoner yapıyor.

Cüzdannın Book of Memes (BOME) token'ının en büyük ön satış katılımcısı olması da bu 900x'ten fazla kazancın tesadüf olmadığını gösteriyor. Yatırımcı, ön satışta 72.000 doların üzerinde BOME token'ı satın aldı ve bu token'lar zirvede 40 milyon dolardan fazla değer gördü.

Lookonchain'e göre, yatırımcı portföyündeki bazı varlıkları satmasına rağmen hala en büyük BOME token'ı sahibi konumunda:

"530 milyar dolarlık BOME'yi 38.305 SOL (7,66 milyon dolar) karşılığında sattı ve şu anda hala 894 milyar dolarlık BOME (10,5 milyon dolar) elinde tutuyor, bu da onu hala en büyük bireysel BOME sahibi yapıyor."

1DOL memecoin'i 18 Mayıs'ta piyasaya sürüldü ve ertesi güne kadar 0.018 dolara yükseldikten sonra şu anki 0.004 dolarlık seviyesine geriledi. CoinMarketCap'e göre, 1DOL son 24 saat içinde %43'ten fazla değer kaybetti.

Web sitesi olmadığı ve X hesabı yasaklanmış olmasına rağmen 1DOL token'ı önemli bir ilgi gördü. Bu karlı ticaret, kripto para meraklıları arasında sosyal platformlarda içeriden bilgi kullanımı ve kara para aklama iddialarını gündeme getirdi.

Diğerleri ise şu anda 291.000 dolarlık SOL token'ı içeren ticaret havuzunun düşük likiditesine dikkat çekti. Bu durum, yatırımcının 1DOL fiyatını daha da düşürmeden tüm kârını nakde çevirmesini imkansız hale getirebilir.

Memecoin Frenzi, Genç Neslin Mali Sistemden Hayal Kırıklığına Uğramasının Bir İşareti

Usta yatırımcının portföyünün %99'undan fazlası Solana tabanlı WIF memecoin'inde. CoinStats verilerine göre, cüzdan rekor seviyesinde 42 milyon doların üzerinde değer gören WIF'ten şu anda 15,8 milyon dolar değerinde tutuyor.

Cüzdan 1 Nisan'da zirvedeyken 172 milyon doların üzerinde değerdeydi. Ancak şu anda bir aylık dilimi içerisinde %75'ten fazla, yani 47 milyon dolar değer kaybı yaşamış durumda.

Geçen hafta, başka bir başarılı Pepe yatırımcısı 3.000 doları memecoin ticareti yaparak 46 milyon dolara çevirmişti. GameStop hikayesinin geri dönüşü Pepe fiyatını yükseltti ve yatırımcı ilk yatırımından 15.718x'ten fazla kazanç elde etti.

Bybit borsasında finansal ürünler başkanı Hao Yang, Cointelegraph'a verdiği röportajda, memecoin'lerin vahşi başarısının, mevcut mali sistemden hayal kırıklığına uğramış genç bir nesili yansıttığını belirtti:

"Memecoin'lerin başarısı, tıpkı punk rock gibi, ebeveynlerine sunulan fırsatların kaybolduğunu gören hayal kırıklığına uğramış genç yatırımcıların bir semptomu olarak görülebilir."

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin