Giriş Yap
üye Ol

Loading...

Telegram'da Yeni Trend: Kripto Oyunları

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, 800 milyon aylık kullanıcıyla birlikte 'mini uygulamalar' arasında önemli bir yükselişe tanık oluyor. Her gün milyonlarca kullanıcı bu uygulamalara katılıyor.

Telegram 'mini uygulaması' (TMA), doğrudan messenger üzerinde geliştirilen ve çalıştırılan bir çevrimiçi uygulamadır. Platforma göre, web3 girişi için TON SDK, cüzdanlar ve uygulamalar arasında açık kaynaklı bir protokol olan TON Connect ve geliştiricilere reklamcılık, abonelik modelleri ve uygulama içi satın almalar, bot etkileşimi ve topluluk geliştirme gibi farklı para kazanma seçenekleri, jetonlar sunuyor.

Geçen haftanın popüler konusu olan Notcoin (NOT), Telegram topluluğunun popülerliğine ve gücüne bir örnek teşkil ediyor. Aylarca öncelikle Rusça konuşan toplulukta "konuşulan konu" olan proje veya daha doğrusu mini uygulama, geçen hafta birkaç kripto borsasında listelendi ve uluslararası popülerlik kazandı. Notcoin, işlem gördükten sonraki ilk 36 saat içinde yaklaşık beş milyon jetonun talep edildiğini açıkladı.

Son zamanlarda özellikle Telegram'ın kendisinde ve TikTok'ta popülerlik kazanan mini uygulamalardan biri ise Hamster Savaşı.

Hamster Savaşı kendini, oyuncuların "yükseltme kartları" satın alarak, görevleri tamamlayarak ve arkadaşlarını davet ederek borsa gelirlerini artırabilecekleri bir "kripto borsası CEO simülatör oyunu" olarak tanımlıyor.

Oyunun PR yetkilisi, "Her hamster, birine X konusunda tavsiye vermek yerine, gerçek hayatta bir CEO olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleyebilir." diyor.

Görünüşe göre kartlar, CEO'ların günlük olarak katlandıkları işe alım ve iş geliştirmeden uyuma ve lisanslamaya kadar gerçek hayattaki görevleri ve zorlukları temsil ediyor. Komik bir adı olsa da oyunda ciddi rakamlar var.

Şirketin PR müdürüne göre, 26 Mart'ta piyasaya sürülen mini uygulamanın halihazırda 19 milyon günlük aktif kullanıcısı var ve sadece dün neredeyse 2,9 milyon yeni kullanıcıyı karşıladı.

Peki bu büyümeyi aslında ne yönlendiriyor? Şirket, oyunun konusunun, yönlendirme sisteminin ve ödüllerin rol oynadığına inanıyor. Topluluğun o kadar aktif olduğunu, şu anda pazarlama bütçesini harcamak zorunda bile olmadıklarını, kullanıcıların kendileri içerik ve kampanyalar oluşturduklarını belirtiyorlar.

"Geçenlerde bir oyuncunun yönlendirme linkinin altında bir lamba direğine basılıp yapıştırılmış bir QR kodunun fotoğrafını aldık. Ayrıca birkaç Telegram topluluğunun kanallarını tanıtmak için ücretli reklamlar satın aldıklarını fark ettik. Oyun içinde, her seviyedeki en başarılı oyuncuları gösteren bir lider tablosu var. Herkes en üst sırayı almak istiyor ve belki de sır bu. Rekabet ve çekişme ruhu, katılımı ve coşkuyu artırıyor." diye belirtiyor şirket.

Diğer Telegram mini uygulamaları da oyunun popülerliğini artırmaya yardımcı oldu. Özellikle Notcoin.

"Notcoin'in listelenmesinin de rol oynadığına dikkat çekmek gerekiyor. Pazar ve bireyler, basit bir tıklama oyununun borsada gerçekten işlem görecek bir şeye dönüşebileceğini gördüler."

Oyunun geliştiricileri, şu anda herhangi bir web3 öğesine sahip olmadıklarını, şu anda "oyun mekaniği aracılığıyla oyuncuları bu dünyaya dahil etmeye" ve "oyun anlatımı ve oyun öğeleri aracılığıyla blockchain dünyası hakkında onları eğitmeye" odaklandıklarını belirtiyor. Ancak web3/kripto entegrasyonu, projenin yol haritasının bir parçası.

Şirket, şu anda oyunun jetonunun potansiyel bir listesi hakkında bir dizi büyük kripto borsasıyla "müzakere halinde" olduklarını söylüyor, kullanıcılar ayrıca oyunun mekaniği için de kullanabilecek.

Telegram'ın neden web3 oyunları ve kripto topluluğu için genel olarak bir platform olarak bu kadar popüler olduğuna gelince, Hamster Savaşı bunun güvenli iletişimi ve topluluk oluşturma yeteneklerinden kaynaklandığını düşünüyor.

Alakalı Gönderiler

0 yorum

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapınız

Gündem

Takip et

Bülten

Bültenimize abone olmak için lütfen e posta adresinizi aşağıya girin